Op deze pagina geven we graag antwoord op vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Staat jouw vraag er niet bij? Je kunt ons altijd even mailen op info@semm-s.nl of via het vragenformulier.

Hoe meet ik mijn armband maat?

In onze webshop vind je verschillende soorten armbanden. De meeste zijn in meerdere maten te bestellen. Kralenarmbanden passen vaak altijd omdat deze op elastiek geregen zijn of op memorywire. Maar ben jij op zoek naar een leren armband, dan is de maat bepalen wel belangrijk. Hoe kun je dit nu het beste doen?

Doe een touwtje om je pols en bepaal wat jij prettig vindt. Dit is voor iedereen verschillend. Terwijl de één liever een armband strak om de pols heeft, wil de ander juist liever een armband die wat losser zit.

Je bepaalt dus wat voor jou prettig is en waar het touwtje samen komt knip je het af. Je legt dit stukje touw vervolgens langs een centimeter of liniaal en je weet de maat van de armband die je wilt bestellen.

Hou hierbij wel rekening met het soort armband. Er zijn armbanden die juist mooier uitkomen als ze aansluiten om de pols (bijvoorbeeld deze armband met ring). Het is goed hier rekening mee te houden bij het bestellen. Twijfel je? Mail ons dan gerust even om te overleggen. opmeten maat armband We maken al onze armbanden zelf. En wij hebben niet iedere maat op voorraad. Dus zit jouw maat er niet tussen neem dan contact met ons op. Wij bekijken dan of wij de betreffende armband nog voor je kunnen maken.

Hoe meet ik mijn ringmaat op?

Je wil graag een ring bestellen maar je weet niet welke maat je moet kiezen? Hieronder leggen we je graag uit hoe je dit eenvoudig kunt doen. Wij geven onze ringmaten aan in mm. We laten je zien hoe je deze kunt bepalen, maar ga je liever uit van de diameter van de ring dan kan dit ook. Je kunt dan in de onderstaande tabel zien hoe je deze om kunt rekenen.

Opmeten diameter

Er zijn meerdere manieren om te bepalen welke maat jij nodig hebt. Eén manier is door een ring te nemen van jezelf die je goed past en lekker zit. Je legt de ring op een centimeter of liniaal. Je legt de binnenkant op 0 centimeter en aan de andere binnenkant lees je het aantal millimeters af. Dit is de diameter van je ring. In de tabel onderaan kun je lezen welke omtrek van ring daar bij hoort en zo heb je de maat die je vervolgens bij de bestelling kunt opgeven.

Omtrek ring meten

Heb je geen passende ring dan kun je ook een touwtje gebruiken om de maat te bepalen. Doe het touwtje om de vinger waar je de ring wil gaan dragen. En knip het af op de plek waar het bij elkaar komt. Het touwtje dat je afgeknipt hebt meet je vervolgens op. Dit is de ringmaat in cm die je nodig hebt. opmeten van ringmaat Wat ook kan is een meetlint om je vinger wikkelen. Waar het lint bij elkaar komt is dan het aantal mm dat je nodig hebt. Dit is niet de meest nauwkeurige manier maar wel een makkelijke.

Tabel ringmaten

Diameter ringmaat (in mm)   Omtrek ringmaat (in mm)
16                                          50
16,5                                       52
17                                          53
17,5                                       55
18                                          56
18,5                                       58
19                                          59
19,5                                       61
20                                          63
20,5                                       65
21                                          66
21,5                                       68
22                                          69