Inspiratie

geplaatst in: Blogs algemeen | 0

achter de naaimachineVaak krijgen we de vraag waar we onze producten inkopen maar dat is natuurlijk niet aan de orde! Alles wat je in onze webshop vindt is door onszelf ontworpen én gemaakt. Sinds we twee jaar geleden begonnen met Semm’s hebben onze producten steeds meer een eigen ‘Semm’s’ uitstraling gekregen. De armbanden, leren tassen, de leren accessoires etc. Maar waar halen we onze inspiratie eigenlijk vandaan. Het antwoord is eigenlijk heel simpel, namelijk…overál.

 

 

moodboard inspiratie

 

Moodboards

Tijdens de studie van Marry aan de kunstacademie (modevormgeving) was het maken van inspiratieborden, zgn mood boards, altijd haar favoriete onderdeel. Eerst bedenken in welke sfeer je een ontwerp wil maken en dan verder zoeken naar de juiste materialen, kleuren en vormen. Vroeger moest je het doen met tijdschriften en met wat je op straat zag. Tegenwoordig ligt natuurlijk de hele wereld voor je open via internet. Heel graag neuzen we rond op Pinterest en Instagram. (waar we natuurlijk ook ons eigen account hebben). Maar bij Marry blijft toch een papieren tijdschrift favoriet. Foto’s die haar aanspreken scheurt ze uit en worden bewaard in een schrift. Door ze allemaal bij elkaar te plakken wordt een naslagwerk gecreëerd waarmee ze verder kan.

Kringloopwinkel

Maar buiten dat is er nog een andere grote inspiratiebron, de kringloopwinkel! Hier worden regelmatig 2e hands tassen weggehaald die als inspiratie dienen voor nieuwe tassen. We halen ze uit elkaar en de gespen, slotjes etc. worden hergebruikt. Ook oude leren jassen komen altijd goed van pas. Deze vormen de basis voor stoere tassen. Vooral de details, zoals de stiksels of knopen en zakken maken de tas vervolgens tot een uniek product.
En, niet onbelangrijk, op deze manier helpen we ook het milieu een handje door de materialen die anders weggegooid worden weer te gebruiken. Want duurzaamheid is zeker een punt van aandacht bij ons.