Je wil graag een ring bestellen maar je weet niet welke maat je moet kiezen? Hieronder leggen we je graag uit hoe je dit eenvoudig kunt doen. Wij geven onze ringmaten aan in mm. We laten je zien hoe je deze kunt bepalen, maar ga je liever uit van de diameter van de ring dan kan dit ook. Je kunt dan in de onderstaande tabel zien hoe je deze om kunt rekenen.

Opmeten diameter

Er zijn meerdere manieren om te bepalen welke maat jij nodig hebt. Eén manier is door een ring te nemen van jezelf die je goed past en lekker zit. Je legt de ring op een centimeter of liniaal. Je legt de binnenkant op 0 centimeter en aan de andere binnenkant lees je het aantal millimeters af. Dit is de diameter van je ring. In de tabel onderaan kun je lezen welke omtrek van ring daar bij hoort en zo heb je de maat die je vervolgens bij de bestelling kunt opgeven.

Omtrek ring meten

Heb je geen passende ring dan kun je ook een touwtje gebruiken om de maat te bepalen. Doe het touwtje om de vinger waar je de ring wil gaan dragen. En knip het af op de plek waar het bij elkaar komt. Het touwtje dat je afgeknipt hebt meet je vervolgens op. Dit is de ringmaat in cm die je nodig hebt.

opmeten van ringmaat

Wat ook kan is een meetlint om je vinger wikkelen. Waar het lint bij elkaar komt is dan het aantal mm dat je nodig hebt. Dit is niet de meest nauwkeurige manier maar wel een makkelijke.

Tabel ringmaten

Diameter ringmaat (in mm)   Omtrek ringmaat (in mm)

16                                          50
16,5                                       52
17                                          53
17,5                                       55
18                                          56
18,5                                       58
19                                          59
19,5                                       61
20                                          63
20,5                                       65
21                                          66
21,5                                       68
22                                          69