Fotoshoot

geplaatst in: Uncategorized | 0

 camera fotoshoot semmsTja, en dan zijn er weer mooie nieuwe leren tassen, toilettasjes of armbanden gemaakt, maar dan moeten ze natuurlijk ook nog in de webshop geplaatst worden. En zonder mooie foto’s géén goede webshop! En dat is iets wat de afgelopen twee jaar al een enorme zoektocht is geweest. We hebben heel veel verschillende achtergronden geprobeerd en verschillende manieren van fotograferen. Hier zijn echt al héél wat uurtjes brainstormen en uitproberen in gaan zitten. Want foto’s plaatsen op Instagram en Facebook is één ding, maar hoe presenteer je de producten op de website?

Wat veel gebeurt en wat je in heel veel webshops ziet is dat de producten ‘vrijstaand’ gemaakt worden. Dan heb je een witte achtergrond en lijkt het alsof de tas (bv) helemaal vrij in de ruimte staat. Dit is zeker een mooie manier om de spullen te tonen want er is niets wat je afleidt van het onderwerp zelf. Maar dit is toch niet wat wij wilden. Bovendien moet je dan ook aardig wat weten van fotobewerkingsprogramma’s. En aangezien we ons al best heel veel nieuwe dingen eigen hebben moeten maken, was dat niet onze eerste prioriteit.

 

 

 

Maar buiten dat houden wij van stoer, robuust maar vooral van een natuurlijke uitstraling en vonden we een witte achtergrond eigenlijk iets te ‘steriel’. Niet helemaal passend bij onze leren producten. Waar we veel mee werken is hout. Plakken hout, steigerhout of gewoon de houten vloer als achtergrond. En zo hebben we afgelopen winter nog onze tassen gefotografeerd met als achtergrond een  hok met stookhout. Resultaat, mooie stoere foto’s van de tassen.

Maar … hout is er om de kachel mee aan te steken dus het hok is inmiddels leeg 😊

Omdat het toch ook leuk is af en toe weer nieuwe foto’s te maken, hebben we deze week weer een hele serie gemaakt van onze voorraad tassen…met als achtergrond een krijtbord! Ontstaan uit een hele spontane opwelling omdat er even snel een foto gemaakt moest worden. En dat zag er eigenlijk wel heel tof uit!

Dus hebben we afgelopen week weer een fotoshoot gehouden om alle (nieuwe) tassen weer mooi op de foto te zetten. Samen met Gerda, voorheen onze Semm’s collega en nu onze huisfotograaf. Alle tassen tevoorschijn gehaald, een laken voor het raam om teveel zonlicht tegen te gaan en fotograferen maar. Het resultaat? Dat kun je nu te zien op de website!

We zijn heel benieuwd wat jullie er van vinden!